skip to Main Content

GIZ provodi dio EU4Business projekta koji je usmjeren na podršku razvoju u izvozno-orijentisanim sektorima.

4,5 miliona eura bespovratnih sredstava unutar projekta EU4Business bilo je dostupno za jačanje konkurentnosti firmi i uklanjanje poslovnih barijera. Bespovratna sredstva su namijenjena za uvođenje inovacija, poboljšanje inovacijskih kapaciteta i digitalizaciju firmi – kako bi se povećala njihova konkurentnost.

3 miliona eura bespovratnih sredstava bilo je omogućeno za izvozna partnerstva. Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za partnerstva u oblasti izvozno-orijentisanih sektora trajao je 30.08.2019. godine. 

Fond od 1.5 miliona eura bespovratnih sredstava bilo je omogućeno za projekte pojedinačnih firmi koji povećavaju konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzeća (MMSP) kroz inovacije. rda i certifikaciju, digitalizaciju i uvođenje e-poslovanja, obuku menadžmenta i osoblja, itd. Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za jačanje inovativnih kapaciteta MMSP trajao je do 03.02.2020. godine.

Korisnici su MMSP i poduzetnici. Rezultati će se mjeriti sa povećanjem broja novih radnih mjesta, s posebnim naglaskom na žene i mlade, povećanjem izvoza i povećanjem broja inovacija kod podržanih MMSP.

Više detalja o podobnostima nalaze se u Smjernicama za podnosioce zahteva, koje su također dostupne putem aplikacionog portala: eu4business.ba

Preporučujemo vam da se registrujete kako bi mogli primati e-mailove sa obavještenjima.

EU4Business tim će vam slati samo informacije o projektu i javnim pozivima, a Vaše adrese neće biti proslijeđene trećim stranama, odnosno nekome drugome izvan projekta. Ukoliko više ne želite primati ove informacije, možete se odjaviti tako što ćete kliknuti na unsubscribe dugme na bilo kojem primljenome e-mailu. Također Vas obavještavamo da će Vaše e-mail adrese biti izbrisane iz našeg registra po završetku provođenja EU4Business projekta 2022. godine.

Back To Top