skip to Main Content

GIZ provodi dio EU4Business projekta koji je usmjeren na podršku razvoju u izvozno-orijentisanim sektorima.

4,5 miliona eura bespovratnih sredstava dostupno je za jačanje konkurentnosti firmi i uklanjanje poslovnih barijera. Bespovratna sredstva su namijenjena za uvođenje inovacija, poboljšanje inovacijskih kapaciteta i digitalizaciju firmi – kako bi se povećala njihova konkurentnost na domaćem i stranim tržištima.

Prioriteti za finansiranje odgovaraju nalazima Sektorske studije o inovativnim kapacitetima i potencijalima firmi (očekuje se krajem 2018. godine). Sektorska studija, kao dio  tehničke podrške koju pruža projekat,  identificirala je najrelevantnije potrebe među firmama.

 

1,5 miliona eura dostupno je za podršku pojedinačnim firmama u svrhu povećanja izvoza, stvaranja novih radnih mjesta i jačanja inovativnih kapaciteta.

Da bi se kvalificirali za bespovratna sredstva, firme trebaju odgovoriti sa svojim idejama i projektnim prijedlozima na javni Poziv za dostavljanje prijedloga projekata – koji se očekuje u desetom mjesecu 2019. Tada će biti predstavljene propozicije ovog poziva.

Preporučujemo vam da se registrujete kako bi mogli primati e-mailove sa obavještenjima o ovom pozivu.

 

3 miliona eura dostupno je za razvojna partnerstva koja se bave uklanjanjem prepreka za ograničavanje rasta i inovacija u izvozno-orijentisanim sektorima.

Partnerstva bi se trebala sastojati od predstavnika privatnog i javnog sektora, organizacija za podršku biznisu, obrazovnih i istraživačkih institucija, i dr.

Odabir uspješnih projektnih ideja vršit će se na osnovu javnog Poziva za dostavljanje prijedloga projekata koji se očekuje u šestom mjesecu 2019. godine. Tada će biti predstavljene propozicije ovog poziva.

Preporučujemo vam da se registrujete kako bi mogli primati e-mailove sa obavještenjima o ovom pozivu.

Back To Top